Om projektet 

Ved at være en ung kvinde som for nyligt havde en lille baby, fik dette mig til at tænke på mit næste karriereskridt. Jeg spekulerede på, hvordan det ville påvirke mine muligheder for at få mit drømmejob? Hvordan påvirker det andre kvinder? Og hvorfor er jeg i det hele taget forstyrret af det? Dette er årsagen til at jeg startede projektet.

 

Definition af karriere er: ”En beskæftigelse, der gennemføres i en periode af en persons liv og med muligheder for fremskridt.” 

Definitionen af barselsorlov er: ”Et fravær fra arbejdet som tildeles en mor før og efter fødslen af hendes barn.”

 

Ved at være en forældre, ved jeg hvad det kræver at være på barselsorlov.

Min definition af barselsorlov er derfor: ”Et job baseret på rene følelser med meningsfuldt arbejde. Ved at være dit autentiske jeg, mens du arbejder under uforudsete omstændigheder, med impulser og færdigheder, der aktiverer dine styrker og svagheder. Det kræves, at du hele tiden finder nye løsninger og gør dit til at søge alle muligheder for et afbalanceret liv. Herigennem tænker du altid fem skridt ud i fremtiden, for at undgå trusler og 

betalingen for dette arbejde er en ubetinget kærlighed til og fra dit barn. ”

Det er min største ønske at kunne støtte og styrke kvinder, mødre og fremtidig mødre til at skrive barsel på deres CV. Ligeledes ønsker jeg at de bevidst bruger de færdigheder i deres karriere, som de har erhvervet sig, mens de var på barsel. Kampagnen Barsel & Karriere er et projekt, som jeg håber kan gøre en forskel i samfundet, og som vil skabe en positiv domino effekt.

Anna-Maria 

Anna-Maria Espersen

Formål med projektet er at gøre en forskel for andre ved at sætte fokus på, barselsorlov er en positiv ting. Vi vil gerne fremme ligestilling ved at imødekomme perspektiver og behov som kvinder og erhvervslivet har. Det er vigtigt for os at bygge samfundets sammenhængskraft, og bruge det som den største resurse.

 

Projektets værdier er baseret på, at vi ser os selv som værende en katalysator, hvor alle ideer og svar er hos borgerne og organisationerne ”By people for people”.

 

Formatet af projektet er en oplysningskampgane og bevidsthedsprojekt. 

 

Kvindernes vision er få alle i Danmark til at anderkende barsel som en karrierefremmer, fordi vi tror at det vil skabe et bedre samfund;

  • Barsel vil blive set som mere prestigefuld og flere mænd vil tage holde længere barsel

  • Det vil ikke mere være et tabulagt emne

  • Det vil betyde at flere kvinder går på barsel med oprejst pande

  • Når man kommer tilbage fra barsel, får man opgaver som passer til de nye kompetencer man har erhvervet sig

  • At der bliver lagt bedre balance mellem arbejdsliv og familieliv, hvor begge dele kan lad sig gøre