Barsel vækker vores emotionelle intelligens


Som forældre udfordrer du egne opfattelser og fordomme. Du bliver inviteret til at håndtere situationer du aldrig har prøvet før, som forlanger at du konstant tager valg på vegne af andre. Det er en enorm ansvar, som kræver stærke færdigheder.

Heldigvis er barsel der for at erhverve disse færdigheder, som med tiden bliver en del af din og dit familiens fremtid.


Ved at har studeret lederskab flere år, og har læst en del fagbøger, er en af mine yndlingsbøger stadig Harvard Business Review – om Lederskab.


Jeg kan ikke lad være med at se paralleller, som bekræfter min overbevisning, at vi erhverver os lidenskabelige færdigheder på barsel som fuldtids profession.

Vi styrker disse evner ved vedholdenhed, øvelse og feedback fra vores babyer. Derefter tager vi disse færdigheder med os på job, og arbejder med dem i et andet kontekst, hvor de udvikler sig til kompetencer.

Derfor ved jeg, at barsel er karrierefremmende.


For at sætte det i kontekst, lod jeg mig inspirere, gentage, skrive, tilføje og dele dette diagram. Det er kun en lille del af værktøjskassen, som Barsel & Karriere har planlagt for fremtiden.


Anna-Maria